Informationsbrev Augusti

En uppdatering från nya styrelsen inför hösten

Då vi har många nya medlemmar i föreningen kommer här ett kort informationsbrev från styrelsen. Som flera av er säkert vet så valdes den 17:e Maj en ny styrelse av den årliga föreningsstämman. Den nya styrelsen består av:

  • Sebastian Rehnby – Ordförande

  • Anna Wigg – Kassör

  • Mikael Andersson – Ledamot

  • Jonathan Lave – Ledamot

  • Louise Tullberg – Suppleant

Styrelsen har varit i full färd med att sätta sig in i styrelsearbetet under sommaren. Vi har träffats ungefär varannan vecka och har utöver detta daglig kontakt. Vi känner nu att vi börjar få bra koll på det vardagliga styrelsearbetet och ser nu fram emot en händelserik höst!

En noggrann granskning av föreningens ekonomi har gjorts och denna ser överlag mycket bra ut. Styrelsen har trots detta identifierat ett antal områden där vi troligen kan spara en del pengar. Främst gäller detta räntekostnader för de befintliga lån föreningen har samt den tekniska förvaltningen av våra fastigheter och gemensamma utrymmen.

Med detta som grund planerar styrelsen under hösten en omförhandling av räntor för delar av lånen. En process för upphandling av den tekniska förvaltningen har också påbörjats i samarbete med en närliggande förening. Detta innebär att flera fastighetesförvaltare i Malmö bjudits in för att lämna offert på vår tekniska förvaltning. Arbetet kommer att fortgå under hösten så ni kommer förmodligen höra mer om detta framöver!

Bättre sophantering står även högt på styrelsens agenda och detta är något vi arbetat med aktivt under hela sommaren och kommer fortsätta med under hösten. Målet är att uppföra sopkärl för sopor, matavfall och källsortering så snart som möjligt.

Som tidigare nämnts har styrelsen även ordnat så att föreningen nu äntligen har sin egna hemsida på www.brfrosenborg.se! Där finns viktig information och nyheter samt frågor och svar för nuvarande och framtida medlemmar. Via hemsidan kan ni även prenumerera på vårt nyhetsbrev via e-post. Vi hoppas att detta ska göra det lättare för er medlemmar att följa styrelsens kontinuerliga arbete under året. Om ni saknar någon information på hemsidan tar vi gärna emot förslag via mail (se nedan).

För oss i styrelsen, och förhoppningsvis också för er medlemmar, är det viktigt att styrelsearbetet är synligt för alla, och vi kommer därför att fortsätta lägga upp mer information på vår nya hemsida under hösten.

Hör gärna av dig om du också är intresserad av att bidra till styrelsearbetet och arbeta för föreningens bästa och medlemmarnas trivsel.

Styrelsen kontaktar du bäst via hemsidan eller via e-post på brfrosenborg@gmail.com.

Vänligen

Styrelsen Brf Rosenborg