Informationsbrev December

Information från styrelsen inför 2017

Kära medlemmar,

Nu när slutet av 2016 närmar sig så kommer här lite kort information från styrelsen. Som tidigare nämnts har styrelsen under hösten arbetat aktivt med ett antal olika initiativ. Framförallt har fokus legat på föreningens ekonomi och vi har under hösten omförhandlat en stor del av föreningens lån för att dra nytta av det fördelaktiga ränteläget. Denna process slutfördes i november och kommer att innebära stora årliga besparingar på föreningens räntekostnader.

Den andra stora händelsen under hösten var att vi bytte teknisk förvaltare från Fastighetsteamet till SBC, som även är vår ekonomiska förvaltare. Valet föll på SBC efter en lång och utförlig upphandling tillsammans med en grannförening. Målet med detta byte var att få bättre insyn i det arbete vår tekniska förvaltare utför, bättre kommunikation mellan förvaltare och styrelse, samt minska rörliga kostnader i samband med vår tekniska förvaltning. Vi förstår att detta byte har inneburit en viss omställning för alla våra medlemmar, men vi hoppas ni har överseende med detta då styrelsen är övertygad om att det är ett långsiktigt beslut för föreningens bästa.

Ett annat projekt styrelsen arbetat med är uppställningen av kärlskåp för källsortering på ytan bredvid garaget mot Mariedalsvägen. Föreningens bygglovsansökan har nu blivit godkänd av kommunen och målet är att uppställning av kärlen ska ske under första kvartalet 2017.

Styrelsen har även arbetat med att uppdatera föreningens stadgar då de gamla är utdaterade och otydliga på ett antal punkter. Styrelsen planerar en extrastämma i början av 2017 där vi hoppas att de nya stadgarna kan godkännas av våra medlemmar. Det krävs sedan ytterligare en stämma, vår ordinarie stämma under sommaren 2017, för att de nya stadgarna ska kunna tas i bruk.

Slutligen vill styrelsen påminna alla medlemmar om att bostadsrättsavgifterna som planerat kommer att höjas med 2,5% med start januari 2017. Detta är en sedan länge planerad årlig höjning som beror på att tomträttsavtalet för föreningens mark går ut år 2020. Föreningen räknar då med en kraftig höjning av tomträttsavgiften från kommunen, och p.g.a detta sker en mindre årlig höjning för att se till att föreningen kan hantera denna kostnad år 2020.

För ytterliga information prenumerera på vårt nyhetsbrev här på hemsidan.

Slutligen vill vi önska er alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Styrelsen Brf Rosenborg