Informationsbrev december 2017

Kära medlemmar,

Nu när slutet av 2017 närmar sig så kommer här lite kort information från styrelsen om vad som skett under det gångna året samt vad som planeras inför 2018

Brf Rosenborg
Informationsbrev december 2017

 

Året 2017

Under våren har styrelsen upprättat en underhållsplan tillsammans med föreningens tekniska förvaltare SBC. Det innebär att SBC har granskat fastigheten och gjort en bedömning på vilka åtgärder som krävs de kommande 30 åren för att hålla fastigheten i gott skick. Underhållsplanen innebär att styrelsen har en bra översikt över vilka behov av renoveringar som finns av fastigheterna. Detta gör det möjligt att planera föreningens ekonomi bättre. Denna nya underhållsplan innebär att vi kommer utöka avsättningen till underhållsfonden från ca 300 000 SEK per år till 500 000 SEK per år, vilket det finns täckning för genom de intäkter föreningen har.

Under 2017 har styrelsen genomfört ett antal arbeten utifrån underhållsplanen, bl.a. har styrelsen genomfört en OVK-besiktning. Resultatet från OVK besiktningen kommer att kommuniceras inom en snar framtid. Styrelsen har även påbörjat upphandling gällande balkongrenovering för att hitta en bra firma. Styrelsen tar gärna emot tips på firmor som genomför blästring och målning av balkongräcken. Samtidigt har andra mindre åtgärder vidtagits så som bortforsling av gunghäst i och byte av sand i sandlådan.

Utöver underhållsplanen har styrelsen också, tillsammans med Lifra, bl.a. sett till att brandlarm installerats i källarna vilket innebär att föreningen uppnår ett godkänt brandskyddsarbete. Lifra kommer, som tidigare nämnt, sköta kontroller av föreningens SBA framöver. Det har även installerats gemensamma grillar och upprättat staket runt gården som ett led i att öka trivselfaktorn av våra gemensamma utrymmen.

Vi får inte heller glömma att våra egna sopkärl kom på plats under våren 2017. Dessvärre har styrelsen fått lägga ner mycket tid på sophanteringen eftersom denna inte fungerat till en början. Detta gäller också grovsopor som ofta dumpas på gemensamma utrymmen, så som bredvid sopkärlen och i källar-, trapp- och vindsutrymmen. Varje gång styrelsen behöver forsla bort dessa sopor kostar det föreningen tusentals kronor. Om problemen inte upphör kommer det innebära att det inte finns ekonomi för andra förbättringar inom föreningen och i slutändan kommer avgifterna behöva höjas. Styrelsen vill därför ytterligare påminna om att alla boende måste ta ansvar för att sopsortera rätt och själv ta grovsopor till soptippen eller förvara grovsopor som inte kan slängas i våra kärl och invänta containern som beställs till föreningen 2 gånger per år.

Inför 2018

Kommande år planerar styrelsen utifrån underhållsplanen och föreningens budget att bl.a. renovera balkongerna på Örsholmsgången 6 och Törnskärsgången 9, spola fastighetens avloppsstammar samt påbörja en upphandling av byte av elhuvudkabel för Örsholmsgången 8. (Själva arbetet med elhuvudkabeln planeras genomföras först under 2019.) Styrelsen kommer också att följa upp den OVK-besiktning som gjordes under året för att uppnå ett godkänt OVK, det vill säga att de anmärkningar som påpekades åtgärdas, annars kommer vite utfärdas från kommunen. Föreningen har även ett lån som styrelsen kommer omförhandla 2018, vilket med stor sannolikhet kommer innebära en minskning av föreningens räntekostnader.

Styrelsen söker nya medlemmar-
Styrelsen är i stort behov av fler medlemmar som vill engagera sig i att driva föreningen framåt. Styrelsen träffas normalt sett en gång i månaden för styrelsemöte och däremellan driver styrelsemedlemmarna olika ansvarsområden och projekt utifrån de behov som finns i föreningen. Är du intresserad av att vara med i styrelsen och arbeta med den löpande verksamheten i föreningen? Kontakta styrelsen via mejl om du är intresserad.

Container

En container kommer att finnas tillgänglig under helgen den 12-14 januari 2018.
Observera att det kommer att vara en täckt container med lås för att undvika att obehöriga tar del av vår containertjänst. Detta innebär att containern endast kommer stå öppen mellan tiderna 10.00 – 16.00 under angivna datum.

Motioner inför årsstämma

Styrelsen vill påminna om att medlemmar som har motioner till årsstämman 2018 behöver lämna in dessa senast den 1 februari 2018. Detta med anledning av att styrelsen ska hinna besvara motioner innan årsstämman, som kommer äga rum någon gång under våren. Motioner skickas in till styrelsens mejl: brfrosenborg@gmail.com.

Avgiftshöjning

Slutligen vill styrelsen påminna alla medlemmar om att bostadsrättsavgifterna, som planerat kommer att höjas, med 2,5% med start januari 2018. Detta är en sedan länge planerad årlig höjning som beror på att tomträttsavtalet för föreningens tomt kommer omförhandlas år 2020. Föreningen räknar då med en kraftig höjning av tomträttsavgiften från kommunen, och p.g.a detta sker en mindre årlig höjning för att se till att föreningen kan hantera denna kostnad år 2020.

Kontakt

Mejl: brfrosenborg@gmail.com
Hemsida: www.brfrosenborg.se

Avslutningsvis vill vi hälsa alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vänligen
Styrelsen Brf Rosenborg