Informationsbrev februari 2019

Kära medlemmar!

Här kommer lite kort information från styrelsen om vad som skett under det gångna året samt vad som planeras under 2019.

Under 2018

OVK besiktningar har utförts och godkänts.

I samband med OVK påträffades kajbon i skorstenarna vilket påverkade ventilationen i husen negativt. Genom SBC utförde vi ett underhåll och rensning av kajbon samt rengjorde ventilation i alla lägenheter och monterade nät över skorstenar för att fåglar inte ska kunna bygga bon igen.

Ett av föreningens bindningstid på lån gick ut i oktober 2018 och styrelsen förhandlade om ny ränta. Efter att styrelsen fått offerter beslutade styrelsen att förlänga lånet hos handelsbanken för att de gav bäst ränta (1,26% 4 år). Det ger en stor minskning av räntekostnaderna. Styrelsen har även sålt en av föreningens hyreslägenheter och med detta kapital har vi amorterat av lånet med ca 1,1 miljoner. Vi har även under året monterat nya grillar, byggt ett nytt staket med grindar runt vår innergård samt åtgärdat plattor av marksten. Vi har även tagit bort leksaker som inte var fullständiga, rensat bort gamla dörrar i källaren och fixat till entrétaken.

 

Under 2019

I år planerar styrelsen utifrån underhållsplanen och föreningens budget att bl.a. renovera balkongerna på Örsholmsgången 6 och Törnskärsgången 9. Vi har under 2018 fått in offerter för renovering av balkongerna och under de kommande månaderna beräknar vi att ett avtal ska försöka skrivas med entreprenör som ska tillverka nya räcken enligt befintliga räcken. Vi har även tagit med i budgeten att vi ska ta in offerter för att spola fastighetens avloppsstammar samt ta in offerter för ommålning av tvättstugan. Under andra halvåret hoppas vi kunna påbörja att ta in offerter för byte av el huvudkabel för Örsholmsgången 8. (Själva arbetet med el huvudkabeln planeras genomföras först under 2020.)

Under året kommer vi även sälja en lägenhet som ska ombildas från hyreslägenhet till bostadsrätt. Detta ger en väldigt bra inkomst till föreningen.

Motioner inför årsstämma

Styrelsen vill påminna om att medlemmar som har motioner till årsstämman 2018 behöver lämna in dessa senast den 31 mars 2019. Detta med anledning av att styrelsen ska hinna besvara motioner innan årsstämman, som kommer äga rum någon gång under våren. Motioner skickas in till styrelsens mejl: brfrosenborg@gmail.com.

Avgiftshöjning

Slutligen vill styrelsen påminna alla medlemmar om att bostadsrättsavgifterna, som planerat har höjts, med 2,5% med start januari 2019. Detta är en sedan länge planerad årlig höjning som beror på att tomträttsavtalet för föreningens tomt kommer omförhandlas år 2020. Föreningen räknar då med en kraftig höjning av tomträttsavgiften från kommunen, och p.g.a detta sker en mindre årlig höjning för att se till att föreningen kan hantera denna kostnad år 2020.

Cykelinventering, 2019

 

Styrelsen har beslutat att vi ska försöka städa upp i föreningens cykelställ.

 

Vi kommer att märka alla cyklar som ser ut att ha stått parkerade väldigt länge eller cyklar som är trasiga. Cyklarna kommer märkas tydligt med någon form av band eller tejp.

 

Märkningen kommer att sitta i tre veckor. Om du äger en cykel som blivit märkt och vill att den ska stå kvar kan märkningen tas bort. Efter tre veckor kommer märkta cyklar att dokumenteras och anmälas som hittegods hos polisen. Dokumentationen kommer att bevittnas av en utomstående part. Om ingen ägare hör av sig inom tre månader kommer cyklarna att transporteras bort. Förhoppningen är att hitta någon organisation som är intresserad av att ta emot cyklarna för reparation så att de går att använda på nytt. I annat fall kommer de att transporteras till återvinningen.

 

Styrelsen uppmanar även föreningens medlemmar att parkera sin cyklar i cykelställen och inte låsa fast dem i trappräcken eller ställa dem på andra platser på gården.

 

Har du några frågor angående cykelinventeringen, tveka inte att ta kontakt med styrelsen.

 

Uppmaning

Kära medlemmar,

Behov av styrelsemedlemmar

Styrelsen är i stort behov av fler medlemmar som vill engagera sig i att driva föreningen framåt. Delar av nuvarande styrelse har beslutat sig för att lämna styrelsen eller minska sitt engagemang. Vi behöver därför få fler i föreningen som engagerar sig i styrelsearbetet.

Vi kan välja att ta in mer extern hjälp för att sköta de åtaganden som styrelsen har men det innebär ökade kostnader för föreningen, kostnader som i så fall behöver spridas på medlemmarna. Vi tycker att det vore en onödig kostnad och hoppas därför att fler vill engagera sig.  

Är du intresserad av att vara med i styrelsen och arbeta med den löpande verksamheten i föreningen? Styrelsen träffas normalt sett en gång i månaden för styrelsemöte och däremellan driver styrelsemedlemmarna olika ansvarsområden och projekt utifrån de behov som finns i föreningen. Du kan hjälpa till efter förmåga med både stort som smått.

Kontakta styrelsen via mejl om du är intresserad.

 

Kontakt

Mejl: brfrosenborg@gmail.se
Hemsida: www.brfrosenborg.se

 

Vänligen
Styrelsen Brf Rosenborg