Informationsbrev juli 2017

En uppdatering om vad som sker i föreningen. 

Kära medlemmar,


Under den årliga föreningsstämman som ägde rum den 14/6 2017 valdes en styrelse för kommande period. Styrelsen består av:

  • Louise Tullberg - Ordförande
  • Anna Wigg - Kassör
  • Mikael Andersson - Ledamot
  • Jonathan Lave - Ledamot
  • Lisa Ström - Ledamot
  • Hanna Lagerlöv - Ledamot
  • Nellyan Leiva Thiers - Suppleant
  • Randy Ziegler - Suppleant

Stämman beslutade att anta styrelsens förslag till ändring av föreningens stadgar. De nya stadgarna kommer att börja gälla så fort de blivit registrerade hos Bolagsverket, fram tills dess är det våra nuvarande stadgar som gäller.

Stämman beslutade även att upprätta staket vid ingångarna till föreningens gård. Detta arbete är påbörjat och beräknas färdigställas under 2017.

För mer information om vad som beslutades under stämman, finns nu protokollet att tillgå på föreningens hemsida www.brfrosenborg.se, under fliken dokument. Här kan du även hitta annan aktuell information, som bl.a. den senaste årsredovisningen för 2016.

 

Underhållsplan
Under början av 2017 har styrelsen tagit hjälp av föreningens tekniska förvaltare SBC för att ta fram en underhållsplan för fastigheterna. Detta innebär att de granskat våra fastigheter och gjort en plan över vilka åtgärder som behöver vidtas, när de behöver vidtas samt en uppskattad kostnad för varje åtgärd. Detta ger oss en överblick över den långsiktiga förvaltningen av fastigheterna.

 

Systematiskt Brandskyddsarbete (SBA)

Styrelsen har även skrivit ett avtal med Lifra, som tidigare ägde fastigheterna, om att sköta föreningens Systematiska brandskyddsarbete framöver. Lifra har, efter genomgång av fastigheterna, lyft fram ett antal åtgärdspunkter för att föreningen ska uppnå ett godkänt SBA. Styrelsen kommer att ta ställning till dessa när kostnadsförslag inkommer.

 

Sopstation
Styrelsen har under det senaste året arbetat med att ta fram en sopstation och i våras kom den äntligen på plats. Malmö Stad har sedan flera år tillbaka krav på att matavfall och restavfall från hushåll hanteras separat. Vår förening har därför de senaste åren behövt söka dispens hos kommunen för vår brist på hantering av matavfall. Utöver kommunens krav så har vi även betalat vår tekniska förvaltare för att byta sopkärl och dra fram dessa för hämtning av VA syd. Nu när vår nya miljöstation är på plats kommer VA Syd kunna hämta sopor och matavfall direkt, vilket underlättar både hanteringen och minskar kostnaderna.

Som ni märkt har vi tyvärr haft problem med sophämtningen. Tömningen är beräknad på det antal hushåll vi är föreningen, men anledningen till att soporna inte töms när de ska ibland beror på att soporna är felsorterade av de boende i vår förening. Detta innebär att vi behöver beställa extra tömning, utöver våra ordinarie, vilket både resulterar i en extra kostnad samt att kärlen blir överfulla.

Styrelsen har från start vidtagit åtgärder som att sätta upp tydliga lappar om hur det ska sorteras på skåpen, utöver de befintliga skyltarna, samt informerat om det under föreningsstämman. Det är varje boendes ansvar att sopsortera rätt och det är tråkigt att detta inte fungerat. Det har nu resulterat i att vi behövt utöka tömningen av rest- och matavfall från 1 till 2 gånger i veckan. Detta innebär en kostnadsökning från ca 18 000 kr om året till 42 000 kr om året, för både rest- och matavallstömningen.

Framöver måste alla ta ansvar för att sopsortera rätt. Det finns skyltar på varje skåp där det tydligt framgår vad som ska slängas var. Läs dessa noga. T.ex. får plastpåsar inte slängas i matavfallen. Matavfall får endast slängas i de bruna påsarna avsedda för matavfall. Dessa finns att tillgå utanför tvättstugorna.

Om sopsorteringen inte efterföljs kommer problemen med sophämtningen att fortsätta och i längden kommer detta innebära att vi måste höja våra avgifter.

 

Kontakt

Ni kan kontakta styrelsen direkt via kontaktformuläret på föreningens hemsida, som går till styrelsen mejl. Vi kollar vår mejl kontinuerligt och behandlar ärenden på nästkommande styrelsemöte som vi håller minst en gång i månaden. Enklare frågor svarar vi på i mån av tid.

På hemsidan kan ni även hitta nyheter, aktuella dokument, vanliga frågor och svar samt annan bra information. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Vi arbetar för att uppdatera hemsidan kontinuerligt.

Hemsida: www.brfrosenborg.se

Mejladress: brfrosenborg@gmail.com

 

Vänligen

Styrelsen Brf Rosenborg