Sopnedkasten stängs permanent den 17:e april

Den 17:e april stängs sopnedkasten i Rosenborg 1 och 2. Istället kan nu både matavfall och restavfall sorteras och slängas på vår nya miljöstation.

Malmö Stad har sedan flera år tillbaka krav på att matavfall och restavfall från hushåll hanteras separat. Vår förening har därför de senaste åren behövt söka dispens hos kommunen för vår brist på hantering av matavfall. Utöver kommunens krav så betalar vi även vår tekniska förvaltare för att byta sopkärl och dra fram dessa för hämtning av VA syd. Nu när vår nya miljöstation är på plats kommer VA Syd kunna hämta sopor och matavfall direkt, vilket underlättar både hanteringen och minskar kostnaderna. Därför kommer vi att under vecka 15 påbörja en övergångsperiod där VA Syd hämtar sopor både från miljöstationen och sopnedkasten, för att sedan stänga samtliga sopnedkast permanent måndagen den 17/4.

Det är därför viktigt att alla medlemmar innan den 17/4 kontrollerar att deras vanliga dörrnycklar fungerar till att öppna skåpen vid miljöstationen. Matavfallspåsar som krävs för matavfallet finns att hämta i styrelserummet (källarnedgången från gården i 9an) på måndag 17/4 mellan kl. 19.00-19.30.

För eventuella frågor, kontakta styrelsen direkt här på hemsidan.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen